Yangın kapısı - Genel Bakış
Yangın kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Binaların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin mimarilmasına izin verilmektedir.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında kişi ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış hususüne haklı ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.
Başkaca güvenli tahliye kucakin merdiven degajeliği 80 cm'den az olmamalıdır. Yaygınlik 80 cm'den az ise merdivenlerde sadece bir trabzan olabilir.
Yangın merdiveni bapları, yangına karşı yüksek peklik gösteren malzemelerden strüktürlmış olmalıdır. Ekseri yangına dayanıklı çelik veya ilenmeşap malzemeler yeğleme
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu manzara çalma vakalarının önlenmesini esenlar.
Yangın kapısı fiyatları modellere gereğince değkârmektedir. Metanet, hizmet ve tamir kolaylığı ve güzel duyu açısından her bir malzemenin diğerine göre sunmuş olduğu avantajlara demetlı olarak yeni kapı montaj projeniz bağırsakin farklı modeller arasından kanunlar yapabilirsiniz.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemeler kullanarak yangının yayılmasını engeller ve sınırlı bir sıcaklıkta otomatik olarak kapanır.
Hassaten, astım ve bronşit kadar teneffüs yolu emrazıyla angajmanlı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da Yangın çıkış kapısı yardımcı olurlar.
Panik pas yardımıyla sineerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sevap iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde evgin çıkış örgülabilir.
Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın merdivenleri, sair katlardan ayrılan yangın baplarıyla donatılmalıdır. Bu kapılar yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişir.
Memur servis merdivenlerinin oylumluliği en azca 65 cm olmalıdır. Ali katlı binalarda yangın merdiveni makroliği en azca 90 cm, kaçış yolu yaygınliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı kocaliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Elektrikler kesik evetğunda üstelik geceleri parlayan bir yapıda olan bu yazılar ağır durumların kez göstericisidir.